مقالات

تاریخچه حلقه ازدواج + پیدایش آن در ایران

تاریخچه حلقه ازدواج + پیدایش آن در ایران

همگی می‌دانیم انتخاب و خرید حلقه ازدواج برای شروع زندگی یک عنصر بسیار مهم تلقی می شود که در انتخاب آن دقت و توجه زیادی صورت می گیرد. اگر برایتان تا به حال سوال شده است سرمنشا استفاده از حلقه برای ازدواج از کجا سرچشمه میگیرد و در تاریخ کشورمان چگونه از آن استفاده میکردند. این مطلب را از دست ندهید که در آن در مورد تاریخچه حلقه ازدواج در ایران و پیشینه حلقه ازدواج و اینکه نماد حلقه ازدواج چیست مطالب جذابی را بیان کنیم.

پیشینه حلقه ازدواج

بر اساس مشاهدات باستانی، استفاده کردن از حلقه ‌های ازدواج به پیش از تاریخ بر می گردد و اولین حلقه ‌های ازدواج تکه ای از گل یا گیاه بوده است که در مراسم عقد روی مچ دست عروس خانم‌ ها بسته می شد تا بر اساس عقیده ‌های باستانی روح آنها از ازدواج کردن فرار نکند. بعد از تمام شدن مراسم این تکه‌ های گل و گیاه را به انگشت عروس می بستند که نشان می داد او ازدواج کرده است. برای اینکه بتوانند این حلقه‌ ها را بیشتر ماندگارتر کنند، در آن تغییراتی ایجاد کردند و این حلقه ‌ها از گیاه به چرم، عاج و استخوان تبدیل شد و در گذر زمان حلقه ‌هایی هم از جنس فلزهای با ارزش درست شد. بر اساس تاریخچه حلقه ازدواج و بر اساس مطالعات، مصری‌ های باستان اولین افرادی بودند که از حلقه ‌های ازدواج استفاده کردند که به شکل دایره و نماد حلقه ازدواج، نشان از عشق بی ‌پایان آنها بوده است که تا دنیای دیگر هم ادامه ‌دار بوده است.

حلقه ازدواج در تاریخ باستان

تاریخچه حلقه ازدواج در ایران

اگر بخواهیم تاریخچه حلقه ازدواج در ایران را مورد بررسی قرار دهیم، باید بگوییم در ایران هم مانند زمان مصری ‌ها استفاده از حلقه ‌های ازدواج بسیار رایج بود و البته تمامی اقوام نمی توانستند از آنها استفاده کنند و تنها پادشاهان، اشراف ‌زادگان از این گونه زیورآلات بهره می بردند. تاریخچه حلقه ی ازدواج و قدمت آن در ایران به زمان ایلامی ها برمی گردد و بعد از آن به دوران هخامنشی که استفاده کردن از این حلقه بسیار مهم بوده است طوری که ملکه ‌ها و همسران شاه باید حلقه ازدواج داشتند. استفاده کردن از حلقه ‌های ازدواج در ایران هر روز بیشتر می شد؛ زیرا نشان دهنده وفاداری و تعهد بین زن و مرد بوده است و این نماد حلقه ازدواج  نه تنها در ایران بلکه در کشورها و جوامع مختلف هم نشان از تعهد و عشق بوده است و زن و مرد بعد از ازدواج این حلقه‌ ها را به انگشت خود می انداختند.

حلقه ازدواج به صورت ‌های مختلف توسط فلز‌هایی مثل پلاتین، نقره یا طلا ساخته می شد که در ایران حلقه ‌های ازدواج یا همان خاتم ازدواج نشان از یک پیمان و عهدی مقدس بین زن و مرد بود. در زمان قدیم این حلقه ‌ها بسیار ساده طراحی می شدند؛ ولی امروزه حلقه‌ های ازدواج به صورت طلایی و حکاکی شده هستند که حتی نام زن و مرد روی آن حک می شود. در بعضی از شهرهای ایران حلقه ‌ها دارای نگین ‌های فیروزه هستند و توسط‌ یک سنگ با ارزش و محبوب تزیین می شود.

فلسفه حلقه ازدواج در اسلام

با توجه به تاریخچه حلقه ازدواج در دوران ‌های مختلف در اسلام حلقه ‌ها نماد اجتماعی و فرهنگی معرفی می شدند و حکم دینی یا حکم شرعی نداشتند، می توان این طور توضیح داد که حلقه ازدواج در بین مسلمان‌ ها اغلب تحت عنوان سنت و رسوم شناخته می شد. همان طور که در پیشینه حلقه ازدواج گفته شد، ریشه آن به فرهنگ روم و مسیحیت برمی گردد؛ البته در بعضی از منابع اسلامی حلقه‌ های ازدواج نمادی از پیوند زناشویی، پیمان و تعهداتی بود که بین زن و مرد بسته می شد.

فلسفه حلقه ازدواج در اسلام

حلقه‌ ها بیشتر به شکل دایره ساخته می شوند که معنی آن بی انتها بودن است که در ازدواج به معنای ماندگاری و پایدار بودن ازدواج محسوب می شود. در فلسفه حلقه ازدواج در اسلام باید گفت این دین روی پیمان ازدواج و رعایت کردن حقوق همسران بسیار تاکید می کند و به پایبندی درست و واقعی عقد و پیوند و دیگر مسئولیت ‌های ازدواج تمرکز دارد.

مزایا و ویژگی‌ های حلقه ازدواج

تاریخچه ی حلقه ی ازدواج در قرن ‌های متمادی نشان می دهد که حلقه ‌ها نشان از تعهد، وفاداری و عشق بوده و امروزه این حلقه ‌ها تنوع بسیار زیادی پیدا کرده ‌اند. استفاده از آنها دارای مزایا و ویژگی ‌های خاصی است که عبارت اند از:

  1. یادآوری لحظات خاص و روزهای خوش
  2. نماد حلقه ازدواج وفاداری و تعهد
  3. دارای طراحی ماندگار و ساده
  4. تقویت پیوند هویتی و اجتماعی
  5. استفاده از مواد ماندگار و با کیفیت در آنها
  6. قابلیت شخصی ‌سازی
  7. پوشش همراه همیشگی

در کل طبق تاریخچه حلقه ازدواج که در این مطلب ذکر شد، این حلقه‌ ها با وجود ویژگی‌ های منحصر به فردی که دارند، از جنبه های معنوی، احساسی و مادی هم دارای مزیت ‌های خاصی هستند که باعث می شود نسبت به دیگر زیورآلات و جواهرات مجزا باشند و به یک نماد و نشانه‌ ای با ارزش از پیوند و عشق همیشگی در بین دو نفر تبدیل شوند.

حلقه ازدواج کد 1612

79,420,000 تومان172,805,000 تومان

حلقه مردانه ۱۶۱۲m

  • وزن طلا ۶/۱۳۰ گرم
  • وزن الماس تراش برلیان ۰/۲۲ قیراط

حلقه زنانه ۱۶۱۲z

  • وزن طلا ۵/۱۴۰ گرم
  • وزن الماس تراش برلیان ۰/۲۰ قیراط
انتخاب گزینه‌ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

کلام آخر

در این مطلب به یکی از نمادهای پیوند وفاداری یعنی حلقه ازدواج اشاره شد و در مورد تاریخچه ی حلقه ازدواج در ایران مطالب مفید و جذابی ارائه شد؛ البته با تمام مطالبی که در مورد تاریخچه حلقه ازدواج در ایران وجود دارد، هنوز هم منشا درست و دقیقی در مورد آنها وجود ندارد و تمامی مطالبی که در مورد تاریخچه حلقه ازدواج ذکر می شود در نتیجه کشف ‌هایی است که باستان شناسان پیدا کردند.

سوالات متداول

1.برای ماندگارتر شدن اولین حلقه ‌های ازدواج چه تغییراتی ایجاد شد؟

اولین حلقه ها تکه‌هایی از گل و گیاه بودند که چندان دوام نداشتند و افراد برای ماندگاری بیشتر آنها سعی کردند به جای حلقه ‌های گیاه از چرم، استخوان و عاج حلقه تهیه کنند و حتی با گذشت زمان ‌های زیاد حلقه‌ هایی از جنس فلزات مختلف و با ارزش ساخته شد.

2.زمان پیدایش حلقه در ایران چه دورانی بوده است؟

در ایران قدیم هم مانند دوران مصری ‌ها استفاده از حلقه ‌های ازدواج رایج بوده است و البته تمامی مردم نمی توانستند از آن استفاده کنند و تنها خاص اشراف زادگان و پادشاهان بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *